De kracht van uitleganimaties

ROI Animations koopt superlot Jeka

Beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Wanneer je een complex proces probeert uit te leggen, lukt dat sneller met visuele ondersteuning dan met woorden alleen. Uit veel studies blijkt dat mensen beter hun aandacht behouden bij beeld en (animatie)video, dan bij het lezen van een lange tekst. Zet een uitleganimatie in om op een boeiende manier complexe processen uit te leggen die normaal veel moeite kost om te communiceren.

Animaties relevanter dan ooit.

We leven tegenwoordig in het digitale tijdperk waar een online identiteit vereist is. Het mooie van een uitleganimatie (of animaties in het algemeen) is dat je de identiteit van jouw bedrijf of dienst makkelijk hierin kunt vertalen. Dit zorgt onder andere voor merkbekendheid en een consistente manier van het uitdragen van jouw merk.

Waar een bedrijfsfilm veel tijd kost om te vertellen wat je wilt laten zien, kun je met animatie doelgerichter te werk gaan. Belangrijke vragen hierbij zijn dan: wat is het doel, en wie is de doelgroep? Door de animatie doelgericht te schrijven, blijft deze kort en krachtig en zal de boodschap beter blijven hangen en dus een grotere kans op een (eventuele) conversie. En daar draait het uiteindelijk vaak om!

Animatiestudio ROI animations

Wij bieden allerlei soorten animaties aan om ook jouw bedrijf of dienst met een sterke identiteit in de markt te zetten én te laten opvallen. Bekijk ons portfolio en kom in contact. Wij helpen namelijk ook graag jouw merk om in beweging te komen!