Brand Manual voor een sterk herkenbaar merk

Wat houdt een Brand Manual in?

Consistentie is de voorwaarde voor een herkenbaar merk! Weet iedereen binnen jouw bedrijf hoe de exacte uitstraling van jullie merk in elkaar steekt en wordt deze gewaarborgd?

Je ziet het nog steeds veel voorkomen dat uitingen van één en hetzelfde bedrijf verschillend worden geuit. Hoe komt dit nu precies en belangrijker nog hoe kun je dit voorkomen?

ROI verhogen biedt als full-service marketingbureau in Breda ieder bedrijf de oplossing om hier slim op in te spelen en consistentie te waarborgen middels een Brand Manual.

Met een Brand Manual heb je één document waarin alle huisstijl elementen zoals bijvoorbeeld: kleuren, fonts, uitingen en pay-off staan vermeld. Nooit meer gissen naar hoe je uitingen op social media moet maken, welke kleuren en fonts er gebruikt worden op de website en in drukwerk en nog veel meer.

Hoe beter je begrijpt hoe jouw huisstijl in elkaar steekt en gebruikt moet worden, des te professioneler en consistenter je naar buiten kunt treden als bedrijf. Zeker als je met meerdere collega’s werkt. Zo blijft iedereen op de hoogte van deze merkrichtlijnen en werken jullie samen als een geoliede machine.

Wat staat er allemaal in een Brand Manual? Goede vraag!

Een Brand Manual kan zo gemaakt worden, dat iedere punt en komma vastgelegd wordt. Uiteraard, is een globalere versie waarin de grootste en belangrijkste zaken uitgelicht worden, ook een optie.

Bij deze zaken kan je denken aan bijvoorbeeld:

  • Logo’s
  • Pay-off’s
  • Font(s) (lettertypen)
  • Huisstijl kleur(en)
  • Drukwerk (bijvoorbeeld briefpapier, visitekaartjes en enveloppen)
  • Stijl van communiceren (bv. op social media of in advertenties)

ROI verhogen wil je hiermee graag helpen. Wij realiseren een krachtige en begrijpelijke Brand Manual met de onderdelen die jullie vastgelegd willen hebben zodat ook jullie merk sterk en consistent naar buiten kan treden. Dit is altijd maatwerk aangezien het per bedrijf en huisstijl verschilt wat er vastgelegd moet worden.

De ervaring leert dat bedrijfseigenaren en marketing- en communicatiewerknemers dit als zeer prettig ervaren.

Wil je samen met ons sparren over jullie Brand Manual, kom dan in contact. Ben je benieuwd hoe bijvoorbeeld onze Brand Manual eruit ziet? Bekijk via deze link een klein stukje van de ROI verhogen Brand Manual en laat je overtuigen!