Google update December 2020

De Google Core Update van december 2020 wordt uitgerold.
Na zeven maanden heeft Google een nieuwe kernupdate uitgebracht: de kernupdate van december 2020.

Google heeft aangekondigd dat het een nieuwe kernupdate uitrolt, de kernupdate van december 2020. Dit is de derde kernupdate van het jaar 2020, de eerste was in  januari 2020 en de tweede was de kernupdate van mei 2020 .

Historisch gezien brengt Google om de paar maanden een update van het Google-algoritme uit. 

Wat te doen als je geraakt wordt. Google heeft advies gegeven over wat u moet overwegen als u in het verleden negatief wordt beïnvloed door een kernupdate. Er zijn geen specifieke acties die moeten worden ondernomen om te herstellen, en in feite betekent een negatieve invloed op de ranglijst niet dat er iets mis is met uw pagina’s.

Google heeft echter een lijst met vragen aangeboden die u kunt overwegen als uw site wordt geraakt door een kernupdate. Google heeft wel aangegeven dat je een beetje herstel kunt zien tussen de kern updates.

Waarom het ons kan schelen. Telkens wanneer Google zijn algoritmen voor zoekrangschikking bijwerkt, betekent dit dat uw site het beter of slechter kan doen in de zoekresultaten. Weten wanneer Google deze updates uitvoert, geeft ons iets om naar te verwijzen om te begrijpen of het iets was dat u op uw website hebt gewijzigd of iets dat Google heeft gewijzigd met zijn rangschikkingsalgoritme. Vandaag weten we dat Google een update van de kernrangschikking zal uitbrengen, dus houd uw analyses en ranglijsten in de gaten.

Bron: searchengineland