Flatsome theme template design WooCommerce WordPress

Samenvatting: Flatsome is een erg populair WordPress thema op ThemeForest dat speciaal is ontwikkeld voor webshops! Wanneer jij van plan bent een webshop te bouwen kan ik het Flatsome WordPress theme zeker aanraden. Het thema is erg snel, zoekmachine vriendelijk, beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig hebt en is ook nog eens erg makkelijk in gebruik. Om het helemaal af te maken kun je ook nog gebruik maken van een groot aantal demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren!
Naast webshops kan het Flatsome theme ook gebruikt worden voor portfolio- of bedrijfswebsites. Ook hier zijn demo websites voor beschikbaar, maar dit thema is eigenlijk specifiek ontwikkeld voor webshops en e-commerce.
Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun je de demo websites en actuele prijzen bekijken. Nog niet helemaal overtuigd? Dan raad ik je zeker aan om deze Flatsome WordPress theme review eens te lezen! Hierin deel ik namelijk ook mijn ervaringen!

Wat Is Het Flatsome WordPress Theme Precies?
Het Flatsome theme is een multifunctioneel wordpress thema dat enige tijd geleden door UX-themes op de markt is gebracht. UX-themes is al langere tijd bekend op ThemeForest en staat vooral bekend om de hoge kwaliteit en de betrouwbaarheid van het thema. Ze beschikken namelijk niet voor niets over het ThemeForest Power Elite Auteur label. Verder zijn ook de gebruikers erg tevreden. Het thema heeft meer dan 132.108 gebruikers en scoort 4,8 van de 5 sterren op basis van 5.767 reviews!
Een groot voordeel van dit wordpress thema is dat het multifunctioneel is. Dit betekent dat het niet alleen gebruikt kan worden voor het bouwen van webshops(waar Flatsome in gespecialiseerd is), maar je kunt het thema gebruiken voor wat voor website dan ook. Dit laten ze onder andere zien met de Flatsome demo websites. Zo kun je dit thema ook gebruiken voor het bouwen van een agency website, freelancer website of voor jouw bedrijfswebsite. Wat we je wel eerlijk moeten vertellen is dat dit template voor webshops echt het beste is, maar voor andere websites kun je beter kijken naar thema’s als: Avada, BeTheme, TheGem, Salient of Enfold.
Bij UX-themes weten ze als geen ander wat er belangrijk is voor het opzetten van een succesvolle website. Zij hebben hier de afgelopen jaren namelijk veel onderzoek naar gedaan en alles uitgebreid getest. Alle resultaten zijn vervolgens uitgewerkt en de beste functionaliteiten zijn vervolgens toegevoegd aan het Flatsome wordpress theme. Zo is dit thema onder andere erg licht en snel, want dit zorgt ervoor dat je beter gevonden gaat worden in Google. Verder zit Flatsome vol met handige koppelingen en opties voor het beheren en maken van jouw website. Veel van deze functionaliteiten zijn uniek en hebben wij bij andere wordpress thema’s niet gezien.
Voor de ene is het bouwen van een website makkelijker dan de ander. Daarom beschikt het Flatsome theme over hun eigen page builder, genaamd de UX Builder. Deze page builder maakt het mogelijk om zonder kennis van code toch een volledig webshop of website te bouwen. Ook deze update laat maar weer eens zien dat ondanks dat het Flatsome theme wat ouder is het nog erg goed onderhouden wordt. Ook heeft UX-themes gezegd dat ze dit thema de komende jaren zeker blijven updaten. Daarnaast zeggen ze dat er nog een aantal erg goede toevoegingen op de planning staan voor de komende jaren!

Flatsome WordPress Theme Review: Waarom Moet Jij Dit Thema Gebruiken?
Nu je weet wat het Flatsome theme precies is en elk welk bedrijf achter dit thema zit is het tijd om verder te gaan. We gaan daarom nu kijken naar alle functionaliteiten en bijzonderheden die het Flatsome wordpress theme jou te bieden hebben. Veel van deze functionaliteiten zijn erg handig en kunnen daadwerkelijk het verschil maken tussen een webshop en een succesvolle webshop. Laten we daarom maar snel verder gaan!

Flatsome En WooCommerce Zijn De Perfecte Combinatie
Zoals op ThemeForest bekend is het Flatsome theme het beste e-commerce thema dat jij kunt gebruiken. Om dit te kunnen waarmaken zijn de koppelingen met WooCommerce niet te ontbreken. WooCommerce is namelijk het meest gebruikte systeem voor wordpress webshops. De rol van WooCommerce is eigenlijk erg simpel. Zij zorgen er namelijk voor dat de achterkant van jouw webshop goed zit. Je zult hier dus de producten moeten aanmaken, prijzen bepalen, producten in categorie plaatsen, levertijden bepalen, betaalmogelijkheden bepalen en instellen en als laatste kun je hier ook nog kortingscodes aanmaken voor jouw webshop. Natuurlijk is erg nog meer te doen, maar dit waren de belangrijkste onderdelen van WooCommerce.
De voorkant van de website(wat de mensen zien) kun je in elkaar zetten met het Flatsome theme. Dit thema biedt hier genoeg opties voor om helemaal los te kunnen gaan. Het thema zit vol met erg handige functionaliteiten. Zo kun je producten toevoegen aan een verlanglijstje, kun je een zoekveld plaatsen om het vinden van een product makkelijker te maken, aanbieding stickers toevoegen aan producten om het conversiepercentage te verhogen en als laatste biedt het thema de snelle voeg toe aan winkelwagen button.
Ook voor het bouwen van de productpagina zelf kun je helemaal los gaan. Je kunt dit namelijk helemaal naar jouw eigen smaak maken en de functionaliteiten toevoegen die jij hier wilt hebben. Een groot voordeel van een productpagina is dat je deze kunt opslaan als template. Vervolgens maakt elk nieuw product dat je toevoegt gebruik van deze pagina. Het enige wat jij dat nog hoeft te doen is het aanpassen van de prijs, afbeeldingen en specificaties.
We kunnen uit deze koppelingen en functionaliteiten echt wel concluderen dat het Flatsome theme zijn beweringen waar maakt. Dit thema bevat namelijk stukken meer functionaliteiten en design opties dan andere e-commerce thema’s. Mocht jij daarom goed van start willen gaan met jouw webshop? Maak dan gebruik van het Flatsome wordpress theme!

Veel Mogelijkheden Voor Het Customizen Van De Header
Het probleem van veel wordpress thema’s is dat je weinig kunt aanpassen. Je zult hierdoor vastzitten aan een bepaald design dat vaak erg veel mensen voor hun website gebruiken. Het grootste probleem zit het vaak in de headers van een website, omdat veel thema’s hier geen aanpassingsmogelijkheden voor hebben. Dit is daarom een erg goede toevoeging aan het Flatsome wordpress theme, want met dit thema kan het namelijk wel!
Wanneer je gebruik gaat maken van het Flatsome theme heb je de keuze uit een aantal erg indrukwekkende header templates. Alle headers beschikken over een uniek design met verschillende functionaliteiten. Zo zal de uitlijning van de header anders zijn en verschilt het per header welke functionaliteiten hij bevat/ondersteund. Uiteraard heb je na het kiezen nog speling voor het veranderen van bepaalde functies en opties.
Op de afbeelding hieronder kun je goed de verschillen zien tussen de header opties. Zoals je ziet heeft de ene header een afbeelding op de achtergrond, social media knoppen in het menu en het logo in het midden. Deze layout is vrij standaard, maar kan voor bepaalde typen website erg goed helpen. Het is daarom bij het kiezen van een header niet alleen belangrijk dat het er mooi uitziet, maar met name dat het de juiste functionaliteiten bevat voor de bezoekers. Het design kun je altijd nog aanpassen mocht je het liever anders willen zien.

Flatsome Beschikt Over Hun Eigen Page Builder
Een erg goede toevoeging aan het Flatsome wordpress theme is de page builder. De page buildermaakt het namelijk mogelijk om veel sneller en efficiënter te werken, maar dat is niet het grootste voordeel. Het grootste voordeel van een page builder is dat je hiermee een website kunt bouwen zonder ook maar één regel code te schrijven. Zelfs wanneer jij nog nooit een website gemaakt hebt kun jij met deze page builder werken.
Flatsome beschikt over hun eigen page builder, genaamd de UX Builder. Vaak zie je dat wordpress thema’s werken met externe page builders, maar dit levert nog wel eens problemen op. De page builder is namelijk gebouwd door een ander bedrijf dan het thema en hierdoor kunnen er problemen ontstaan. Doordat de UX Builder is gebouwd door hetzelfde bedrijf/team dat Flatsome heeft gebouwd zul je hier tegen veel minder of helemaal geen problemen aanlopen.
De UX Builder beschikt over een drag & drop systeem en een live editing systeem. Het drag & drop systeem bestaat uit een menu met elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van een website. De elementen kun je vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en te plaatsen op de juiste plek. Een fluitje van een cent dus!
Zoals de naam al zegt zorgt het live editing systeem ervoor dat je live kunt zien wat je aan het doet bent. Het voordeel hiervan is dat je niet telkens een wijziging hoeft op te slaan om hem te bekijken. Je ziet met de UX Builder namelijk de wijzigingen tijdens het editten. Dit systeem zorgt er daarom ook voor dat je veel efficiënter kunt werken.
De UX Builder is misschien niet zo uitgebreid als Elementor, Divi, Themify, Beaver Builder en Visual Composer. Maar ook de UX Builder heeft zijn voordelen. Doordat de UX Builder perfect aansluit bij het Flatsome theme zal alles direct en goed werken. Wanneer je Flatsome gaat gebruiken met een andere page builder gaat dit problemen opleveren. UX Builder en Flatsome zijn daarom een top combinatie en die raden wij zeker aan!

Grote Keuze Uit Flatsome Demo Websites
Een erg mooie toevoeging aan het Flatsome wordpress theme zijn de demo websites. Wanneer jij het Flatsome theme gaat gebruiken krijg je namelijk toegang tot flink wat templates een demo websites. Deze demo websites zijn erg handig, omdat je op deze manier veel tijd kunt besparen. Je kunt ze namelijk met één druk op de knop importeren en het enige wat je vervolgens nog hoeft te doen is de inhoud aanpassen.
Het zijn ook niet zomaar wat simpel demo’s waar je toegang tot krijgt, want de demo websites voldoen aan de strikte eisen die UX-themes stelt. De demo websites zijn dus erg licht en snel, maar ook volledig zoekmachine vriendelijk. En laten dit nou net de belangrijkste eigenschappen zijn voor een goed vindbare webshop in Google. Door gebruik te maken van de Flatsome demo websites zul jij veel sneller een succesvolle website in de lucht hebben. Flatsome heeft ervoor gezorgd dat er voor iedereen wel een demo is die aansluit bij jouw website!

Compatibel Met Groot Aantal Externe Plugins
Het Flatsome theme is van zichzelf al erg uitgebreid, maar het kan altijd beter. Daarom heeft Flatsome ook erg goede koppelingen met externe plugins. Deze plugins kunnen functionaliteiten toevoegen aan jouw webshop of kunnen jou helpen bij het automatiseren van jouw website. Er zitten een aantal erg handige plugins bij die voor elke website een must zouden moeten zijn.
Als eerste moet elke wordpress website of webshop de plugin Yoast bevatten. Deze plugin geeft jou namelijk tips om hoger in Google te komen. Wij hebben zelf vaak gemerkt dat we niet hoger in Google kwam. Nadat we Yoast hadden geïnstalleerd en de tips van deze plugin hadden toegepast steeg het websiteverkeer elke maand weer. Het mooiste van Yoast is dat je hem gratis kunt downloaden en gebruiken. Er is wel een betaalde variant, maar die zul je zeker in het begin niet nodig gaan hebben.
Als tweede heeft het Flatsome theme koppelingen met snelheid optimalisatie plugins. Ook deze zijn erg belangrijk, want door alles wat je aan jouw website toevoegt wordt hij trager. Dit kun je makkelijk oplossen door verschillende snelheids optimalisatie plugins toe te voegen. Een caching plugin en een plugin voor het optimaliseren van afbeeldingen zijn in ieder geval aan te raden.
Natuurlijk biedt het Flatsome theme nog met veel meer plugins koppelingen, maar als we ze allemaal gaan bespreken komt er geen einde aan deze Flatsome review. De belangrijkste koppelingen hebben we in ieder geval besproken!

Flatsome WordPress Theme Review: Hoe Zit Het Met De Snelheid & SEO?
Veel mensen denken dat het design van een website of webshop het belangrijkste is, maar dit is helaas niet zo. Het doel van een website is namelijk het krijgen van bezoekers en deze vervolgens omzetten in klanten. Dit is opzich niet heel erg lastig, maar om dit te doen zijn er een aantal dingen van groot belang.
Ten eerste de laadtijd van een website of website. Dit is bij veel wordpress thema’s al een probleem, omdat ze gigantisch veel functionaliteiten bevatten. Al deze functionaliteiten voegen code toe aan jouw website en hierdoor wordt hij onnodig traag. Het is daarom een slimmere keuze om voor een licht thema te kiezen, want deze zijn veel sneller en zullen daardoor ook beter gaan ranken in Google.
Als tweede en tevens laatste is het belangrijk dat een thema schone code bevat. Dit is lastig te controleren, maar vaak kun je dit wel een beetje controleren door te kijken naar de grootte van het thema. Ook kun je kijken naar de reviews over het thema, want voor veel mensen is dit erg belangrijk. Google is een groot fan van schone code, want zij kunnen de code nu veel sneller lezen en daarom heeft ook dit een positieve invloed op jouw vindbaarheid in Google.
Bij UX-themes hebben ze hier veel tijd in gestopt, want ze zijn nu het beste wordpress thema voor e-commerce en dat willen ze natuurlijk ook graag blijven. Daarom hoef je niet bang te zijn dat jouw Flatsome webshop traag is of slecht rankt in Google. Al helemaal niet wanneer je nog gebruikt maakt van de hierboven besproken plugins en snelheid optimalisatie. Het is ons zelfs gelukt om met dit thema een laadtijd te halen van 1,4 seconden!

Flatsome Theme Review: Hoe Goed Is De Klantenservice?
Aangezien het Flatsome wordpress theme meer dan 132.160 gebruikers heeft kan een goede klantenservice niet ontbreken. Daarom hebben ze dit bij Flatsome tot op de punten geregeld en is er aan alles gedacht.
Wanneer je een vraag hebt of tegen een probleem aanloopt is de eerste stap volgens Flatsome kijken in de documentatie. De documentatie kun je zien als kennisbank. Hier wordt 95% van de problemen opgelost en bijna alle vragen behandeld. Mocht je in de documentatie niet het antwoord op jouw vraag kunnen vinden dan kun je kijken naar de video tutorials. Vooral op Youtube zijn namelijk erg veel video’s over dit thema te vinden, omdat het thema zo gigantisch populair is. Je zult hier daarom het snelst en het beste antwoord vinden.
Mocht je er met de video tutorials ook niet uitkomen dan is er nog één optie en dat is de 24/7 support. Via deze methode kom in direct contact met een van de support medewerkers. Zij zullen er vervolgens alles aan doen om jouw zo goed en snel mogelijk te helpen. Uit alle ervaringen die wij met Flatsome hebben gehad kunnen we vertellen dat wij erg tevreden zijn over hun klantenservice!

Flatsome Theme Kopen? Wat Kost Het Thema?
Oke! Heel leuk dat het thema zo goed is, maar we kunnen deze Flatsome theme review niet afronden zonder de prijs te bespreken. De prijs van het Flatsome wordpress theme valt echt reuze mee. Het thema werkt namelijk met een vaste prijs van $59 dollar. Hiermee is het thema even duur als andere erg populaire wordpress thema’s op ThemeForest.
Voor deze eenmalige prijs van $59 dollar krijg je niet alleen toegang tot het thema, maar ook tot de demo websites, de UX Builder, de WooCommerce koppelingen, alle toekomstige updates, flatsome studio en 6 maanden support. Mocht je 6 maanden support te weinig vinden dan kun je dit eventueel uitbreiden naar 12 maanden. Natuurlijk betaal je hier wel een extra bedrag voor.

Flatsome WordPress Theme Review Conclusie
Nu we zijn aangekomen bij het einde van deze Flatsome review is het tijd voor een conclusie. Mocht je deze volledige Flatsome review gelezen hebben dan weet je waarschijnlijk al wat wij gaan zeggen.
Het Flatsome wordpress theme maakt echt hun beloften na en we kunnen daarom wel zeggen dat dit echt het beste e-commerce wordpress thema is dat je kunt krijgen. Verder is het thema multifunctioneel waardoor je er alle kanten mee op kunt en is het thema automatisch responsive. Daarnaast is het thema erg snel, licht en volledig zoekmachine vriendelijk. Je zult daarom sneller resultaten gaan met het Flatsome theme dan met een ander wordpress theme.
Als laatste beschikt Flatsome over hun eigen page builder wat het extreem makkelijk maakt om een website of webshop te maken. Door deze page builder gratis mee te leveren is het voor iedereen mogelijk om zonder kennis van code en voor een erg goede prijs een volledige website te bouwen!
Kortom wij geven het Flatsome wordpress theme een dikke 9,5! En raden jou zeker aan om dit thema te gebruiken voor jouw webshop!

WIJ HEBBEN LEUK NIEUWS!
Nieuw kantoor
Met trots kunnen wij meedelen dat wij zijn verhuisd naar ons (nieuwe) kantoor aan Neerloopweg 42, te Breda. Een nieuwe en mooie zichtlocatie in Breda op steenworp afstand van en met direct zicht op het NAC stadion.
Nieuwe naam
Nog meer mooi nieuws. Wij gaan namelijk ook qua naam & uitstraling veranderen. Dit zal snel zicht- en tastbaar worden.
Wij hopen jullie snel te mogen ontvangen op ons nieuwe locatie in ons nieuw jasje.
Voor vragen, neem contact op: 076 - 88 95 921